Betűtészta Blog

Betűtészta Blog

Paradicsomos spagetti királyrákkal

2019. május 06. - Míves Éva

Mindjárt egy rendhagyó bejegyzéssel kezdek, hiszen ezt az ételt nem én főztem, hanem a férjem és a gyerekeim nekem. Én csak a rendező asszisztense és az operatőr, akarom mondani a fotós voltam.

rakos_teszta_9.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

 

1 kg előfőzött királyrák

6-8 nagy paradicsom

5-6 gerezd fokhagyma

só,bors

olivaolaj

petrezselyem, kakukkfű

 

Felrakjuk forrni a tésztavizet egy teáskanál sóval. Ha felforrt, az előírt ideig főzzük benne a tésztát. Közben nem túl magas falú edényben felhevítünk 2 evőkanálnyi oliva olajat. Erre dobjuk az összezúzott fokhagyma  felét és azonnal utána dobjuk az apróra vágott paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal illetve 3 szál friss kakukkfűvel.

rakos_teszta_6.jpg

Nem kell sokáig főni, nem baj ha rusztikus marad benne a paradicsom. Ezzel párhuzamosan egy nagy serpenyőben olivaolajat forrósítunk, belepakoljuk a rákokat a maradék fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Nagy hőfokon áthevítjük a rákokat. Ezután jöhet a tálalás.

rakos_teszta_7.jpg

Minden tányérra tésztát halmozunk, erre tesszük a kész paradicsomos mártást, Mellé kerülnek a fokhagymás rákok. És már ehetünk. is, :)

rakos_teszta_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://betuteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr1614811674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása