Mindjárt egy rendhagyó bejegyzéssel kezdek, hiszen ezt az ételt nem én főztem, hanem a férjem és a gyerekeim nekem. Én csak a rendező asszisztense és az operatőr, akarom mondani a fotós voltam.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg előfőzött királyrák
6-8 nagy paradicsom
5-6 gerezd fokhagyma
só,bors
olivaolaj
petrezselyem, kakukkfű
Felrakjuk forrni a tésztavizet egy teáskanál sóval. Ha felforrt, az előírt ideig főzzük benne a tésztát. Közben nem túl magas falú edényben felhevítünk 2 evőkanálnyi oliva olajat. Erre dobjuk az összezúzott fokhagyma felét és azonnal utána dobjuk az apróra vágott paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal illetve 3 szál friss kakukkfűvel.
Nem kell sokáig főni, nem baj ha rusztikus marad benne a paradicsom. Ezzel párhuzamosan egy nagy serpenyőben olivaolajat forrósítunk, belepakoljuk a rákokat a maradék fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Nagy hőfokon áthevítjük a rákokat. Ezután jöhet a tálalás.
Minden tányérra tésztát halmozunk, erre tesszük a kész paradicsomos mártást, Mellé kerülnek a fokhagymás rákok. És már ehetünk. is, :)