Betűtészta Blog

Betűtészta Blog

Spagetti a la carborara

avagy a Karbon Klára, ahogy itthon mi hívjuk :)

2019. június 05. - Míves Éva

Nálunk ez egy nagyon kedvelt étel, nem hiába kapott becenevet, hiszen gyorsan elkészíthető, rendkívül egyszerű és mégis tele van ízekkel.

FONTOS! Ne is olvass tovább, ha szerinted a jó carbonara tejszínnel, ne adj' isten gombával készül. Ez itt az eredeti olasz verzió.  A leírt mennyiségek kb. 2-3 főre szólnak, attól függ, mekkora az étvágy.

Hozzávalók:

25 dkg spagetti (lehetőleg durum lisztből)

25 dkg kockázott húsos szalonna

10 dkg parmezán + a tálaláshoz

3 friss tojás

só, bors

Kezdésnek fel is rakhatjuk a tésztának a vizet egy kis sóval, hiszen mire az kifőtt, a többivel is bőven készen leszünk.

Egy nagyobb serpenyőben zsírjára sütjük a szalonnát, majd kiszedjük és félre rakjuk. Egy kisebb tálban kissé felverjük a tojást, beletesszük a reszelt parmezánt, sót, borsot és 1-2 evőkanállal a szalonna zsírjából. Ezzel kicsit hő kiegyenlítünk, hogy ne azonnal találkozzon a hideg tojás a forró tésztával. Ha készen van a tészta, leszűrjük, de előtte félreteszünk kb. 2 merőkanálnyit a főzővízből. A tésztát átszedjük a serpenyőben maradt zsírra, ráöntjük a főzővizet,  jól átkeverjük magas hőfokon, majd félrehúzzuk. Erre már jöhet is a tojásos keverék. Alaposan átforgatjuk. Ekkor már nem szabad melegíteni, mert csak rásül a tojás és hát nem tojásos nokedlit szeretnénk enni. A cél egy krémes állag. Ennyi. Már tálalható is, ízlés szerint egy kis parmezánnal, tetején a szalonna kockákkal. De VIGYÁZAT! Szigorúan azonnal fogyasztandó! Én rendszerint az összekeverés előtt már az asztalhoz ültetem a családot, mert ennek a kajának nem tesz jót sem az állás, sem a melegítés.

A bejegyzés trackback címe:

https://betuteszta.blog.hu/api/trackback/id/tr3314878354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása